Piligriminis žygis – Dievo Motinos garbei

Šiais metais jau devynioliktąjį  kartą Baisogalos gimnazijos jaunųjų šaulių komanda dalyvavo tarptautiniame piligriminiame žygyje Kryžių kalnas – Šiluva, kurį organizuoja Šiaulių vyskupija.

Rugsėjo 11 d. kartu su daugiau nei 300 piligrimų pėsčiomis ėjome  į pirmąją Europoje šv. Dievo Motinos apsireiškimo šventovę Šiluvą pasveikinti šv. Mergelę Mariją su gimtadieniu.

Diena pasitaikė nepaprastai graži ir saulėta. Priekyje nešėme piligrimų kryžių. Už kryžiaus – Dievo Motinos su Kūdikiu statulą, kuri yra šių žygių iš Kryžių kalno į Šiluvą simbolis. Taip pat daugybė dangaus fone plevėsuojančių vėliavų. Žygiui vadovavo Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis.

Šis žygis – krikščioniškos pamokos praktika, nes gali įvertinti save, ugdyti valią, mandagumą, patarnavimą, bendrystę, įpareigoja kontroliuoti savo elgesį ir garbingai ištverti sunkumus siekiant tikslo.

Pėsčiomis įveikėme apie 20 kilometrų. Didžiausią pagarbą skiriame ekscelencijai žygio iniciatoriui Šiaulių vyskupui Eugenijui Bartuliui, kuris mus drąsino, vienijo malda, giesme, šypsena ir jaunatviškumu.

Kepino saulė, varvėjo prakaitas, kuprinės spaudė pečius, kojos nvargo, o veidus nudegėme labiau nei vasarą. Bet gera nuotaika mus lydėjo, nes turėjome galimybę vieni kitiems pagelbėti geru žodžiu, maistu ar vandeniu Ir vis dėlto paskutiniai kilometrai buvo patys smagiausi. Piligrimai skandavo: „Mes atėjom! Ū! A! Šiluva!“ Pravažiuojančios mašinos sveikino signalais, žmonės mojavo, linkėjo ištvermės. Kelionę baigėme iškilmingomis šv. Mišiomis, sveikindami Šiluvos Dievo Motiną – mūsų gyvenimo užtarėją, dėkodami už visas malones, atiduodami jai visas savo intencijas, nuovargį kaip auką ant altoriaus ir Jos globai pavesdami savo gyvenimus.

                                                                                                            Giedrė Nakutienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *