Padėkos už Laisvę žygyje su garbingais svečiais

no images were found

Paskutinį vasaros sekmadienį Baisogalos gimnazijos šauliai dalyvavo Padėkos už Lietuvos laisvę žygyje iš Tytuvėnų į Šiluvą kartu su tarptautinės organizacijos „Tradicija, šeima, nuosavybė“ (TFP – Tradition, Family, Property) delegacija.

TFP atstovai – ypatingi svečiai. Jie – pirmieji, ištiesę Lietuvai pagalbos ranką. 1990 metais ši organizacija nustebino pasaulį per keturis mėnesius surinkusi beveik šešis milijonus parašų Lietuvos laisvei paremti. Peticija, reikalaujanti nutraukti ekonominę mūsų šalies blokadą ir pripažinti Lietuvos valstybės nepriklausomybę, buvo įteikta Sovietų Sąjungos vadovams. Akcijos parašai buvo renkami visuose žemynuose. Tai buvo iki to laiko visame pasaulyje didžiausia parašų rinkimo akcija, kuri buvo įamžinta Gineso rekordų knygoje.

Tarp daugybės tautos didvyrių už mūsų Tėvynės laisvę galvas paguldė ir du šios asociacijos nariai. Jie žuvo autokatastrofoje rinkdami parašus po peticija už Lietuvos teisę į valstybingumą. Krauju aplaistytos parašų rinkimo akcijos rezultatas buvo stulbinantis: Lietuva tapo pasaulio viešosios nuomonės dėmesio centru. Milijonai viso pasaulio žmonių vylėsi, kad lietuvių tautos laisvės siekis bus vainikuotas sėkme. Dėl TFP tarptautinių iniciatyvų tarp TFP ir daugybės Lietuvos žmonių užsimezgė draugiški ryšiai, kurie ir šiandien yra gyvi.

Kasmet (jau 31-ąjį kartą) TFP nariai iš Vokietijos, Prancūzijos, Italijos, Brazilijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Portugalijos atvyksta į Lietuvą, dalyvauja Padėkos už Laisvę žygyje, pagarbiai neša Fatimos Švč. Mergelės Marijos statulą, puoselėdami pamaldumą Dievo Motinai, skleidžia Fatimoje Dievo Motinos perduotą žinią, dalina katalikiškus leidinius, gina krikščioniškąsias vertybes.

Lietuvos žmonės ir mes, Baisogalos jaunieji šauliai, iškilmingose šventose Mišiose Šiluvoje dėkojome Viešpačiui už Tėvynės Laisvės dovaną  ir organizacijos nariams už ypatingą pagalbą mūsų valstybei.

 

Baisogalos gimnazijos mokytoja, šaulė Giedrė Nakutienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *