Abiturientų šimtadienis – Holivude

Šimtadienis – ypatinga šventė abiturientams, kuriems iki egzaminų liko vos 100 dienų. Paskutinįjį vasario penktadienį gimnazijos trečiokai pakvietė ketvirtokus ir jų mokytojus į šimtadienio šventę.
Šiemet kino salėje-restorane abiturientai dalyvavo Holivudo filmų atrankoje. Vedėjams pristačius atrankos vertinimo komisiją, prasidėjo atsakingoji atrankos dalis – ketvirtokai grupelėmis kviečiami į sceną atlikti susikaupimo ir kantrybės reikalaujančias užduotis. Vieniems iš dalyvių teko įgarsinti animacinio filmo ištrauką, kitiems – iš bendraklasių lūpų perskaityti žodžius, trečioji grupė pačių drąsiausių mokinių turėjo nematydami paslaptingos dėžės turinio išsiaiškinti, kas jos viduje. Atrankos vertinimo komisijos nariai puikiais atsiliepimais įvertino ketvirtokų darbus ir pati komisijos pirmininkė nepabūgo parodyti, kad ji ir jos komanda yra verti savo pareigų – ji, kartu su renginio vedėju, sušoko romantišką šokį. Po jų pasirodymo iš pati šimtadienio šventė tapo romantiškesnė: atrankoje dar nedalyvavusi abiturientų vaikinų grupelė klasės auklėtojai sukūrė meilės prisipažinimą, o kita ketvirtokų komanda scenoje surengė vestuvių improvizaciją. Atrankoje dalyvavo ne tik mokiniai, bet ir jų klasės auklėtoja, kuri turėjo pasakyti, kuris jos auklėtinis pasidalino tam tikromis citatomis, nuotraukomis ar kita informacija socialiniuose tinkluose. Kadangi gyvenimas vyksta ne tik socialiniuose tinkluose, trečiokai sukūrė filmuką apie ketvirtokų gyvenimą, išdaigas ir rūpesčius mokykloje.
Abiturientai ir auklėtoja sėkmingai atliko atrankos užduotis ir jiems buvo įteikti tai įrodantys dokumentai – pusatestačiai. Abiturientai linkėjimais ir daina lydėjo šimtąją dieną iki egzaminų. Gimnaziją baigiančius ketvirtokus ir jų auklėtoją Liną Stirbienę sveikino, o už puikų renginį trečiokams ir jų auklėtojai Birutei Gedžiuvienei dėkojo gimnazijos bendruomenės nariai.

Evelina Buivydaitė
Nuotraukos Algirdo Jurkėno