Minime Lietuvos valstybės atkūrimo dieną

Nuo Sausio 13-osios – Laisvės gynėjų dienos – Baisogalos gimnazija puošėsi laukdama kitų svarbių Lietuvai valstybinių švenčių  – Valstybės atkūrimo dienos vasario 16-ąją ir Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos kovo 11-ąją.
Šiandien susirinkę paminėjome Lietuvos valstybės atkūrimo 102-asias metines. Apie šios dienos svarbą kalbėjo istorijos mokytojas Mindaugas Vilnius. Iškilmingoje rikiuotėje šauliai ir jų vadovė tikybos mokytoja Giedrė Nakutienė užtraukė skambią lietuvišką dainą. Kartu su jais dainavo visi gimnazijos mokiniai ir mokytojai. Vėliau kartu su šauliais iškilminga šventine eisena aštuntokai nunešė pačių nupintą vainiką prie Baisogalos miestelyje esančio paminklo, skirto pagerbti žuvusius už Lietuvos laisvę. Vainiko pynimą organizavo aštuntų klasių vadovės Aušra Krugelienė ir Elena Sadauskienė. Eiseną lydėjo Vilma Giniotienė. Prie paminklo šauliai, mokiniai ir mokytojai sugiedojo Lietuvos himną. Dorinio ugdymo mokytojų Giedrės Nakutienės ir Loretos Puzarienės lydimi šauliai ir gimnazijos mokiniai uždegė ir padėjo žvakeles ant savanorių kapų.
Ruošiantis šventei gimnaziją puošti padėjo Renata Žikarienė, Danutė Garuckienė, Lilijana Bagdonienė, Loreta Puzarienė ir gimnazistai. Renginį organizavo socialinių dalykų mokytojų metodinė grupė.

Loreta Puzarienė
Nuotraukos Algirdo Jurkėno ir Loretos Puzarienės