Pilietinė Vėlinių akcija

Lietuvos šaulių sąjungos  iniciatyva jau aštuntus metus iš eilės vyksta pilietinė akcija „Uždekime  žvakelę ant laisvės kovotojo kapo!“, kurios metu prieš Vėlines  lankomi 1918 – 1920 m. karių savanorių, šaulių, partizanų bei visų Tėvynę savo žygdarbiais išgarsinusių asmenų amžinojo poilsio vietos,  tvarkomi ir trispalvėmis juostelėmis papuošiami jų kapai, uždegamos pagarbos bei atminimo žvakutės.  Džiugu, kad  šioje akcijoje aktyviai dalyvauja Baisogalos 608 kuopos jaunieji šauliai ir Baisogalos gimnazijos Jaunųjų karitiečių būrelio nariai.

                      Kartu tvarkėme, puošėme mūsų Baisogalos kapinėse amžinojo poilsio atgulusių laisvės kovotojų kapus, tautinėmis juostelėmis perrišome paminklinius kryžius, tylos minute pagerbėme žuvusiuosius, sukalbėjome maldą. Baisogalos miestelyje prie mums brangaus istorinio Laisvės paminklo ir prie Vyčio kryžiaus formos betoninio atminimo ženklo kartu pagerbėme savo Krašto Laisvės kovotojus, kurie 1940–1953 metais paguldė galvas už tautos laisvę ir maldoje padėkojome jiems.

Užmarštis baisiau už mirtį, todėl, prisimindami brolį ar sesę, kiekvienas iš mūsų turime bendrus, visus mus jungiančius Laisvės kovų karių kapus — lyg šventovę, maldos ir susimąstymo vietą. Čia mes randame sielai stiprybės, čia jungiasi kartos, ir, kol lietuvis šventai gerbs protėvių kapus, Lietuva nemirs. Atėję, pasimeldę ir uždegę  žiburėlį ant Laisvės kario kapo, uždegame žiburėlį ir savo širdyje. Tai darydami tikime nenutrūkstamu ryšiu tarp mūsų, čia esančiųjų, ir išėjusiųjų Amžinybėn brolių ir sesių.

Mes ne vieni, mes su kariais, Lietuvos Gynėjais, buvusiais ir būsimais, kartu čia priesaiką Tėvynei atiduoti greitai stosim!

                                                   Baisogalos 608-osios kuopos šaulė, mokytoja Giedrė Nakutienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *