Mokiniai smagiai leido laiką stovykloje


Birželio 22–26 dienomis Baisogalos gimnazijos 5-8 klasių mokiniai dalyvavo vaikų socializacijos ir poilsio programoje „Gerumo sparnai“. Mokiniai buvo įtraukti į aktyvią, turiningą veiklą. Jau pirmą stovyklos dieną jie pėsčiomis žygiavo prie Baisogalos užtvankos. Gamtoje mokėsi kurti laužą, nustatyti pasaulio kryptis pagal saulę, žaidė senovinius lauko žaidimus, išradingai kūrė mandalas iš gamtinės medžiagos. 
Mokinius nustebino Šeduvoje esančio Atviro jaunimo centro „Jaunimo erdvė“ veikla, mokiniai patys dalyvavo edukaciniame užsiėmime. Stovyklos dalyviai su dideliu džiaugsmu aplankė Panevėžio miesto gyvūnų globos namus ir nuvežė dovanų, kurios buvo surinktos Baisogalos gimnazijos mokinių. Stovyklautojai nepabūgo karščio ir noriai dalyvavo edukacinėje programoje „Paauglių sėkmės įpročiai“. Mokiniai dalyvavo diskusijose, mokėsi pažinti save, savo draugą, gyvenamąją aplinką.
Nejučiomis atskubėjo paskutinė stovyklos diena. Tą dieną mokiniai šoko liaudies bei netradicinius šokius, mokėsi nesudėtingus, bet kitokius judesius. Gera ir miela širdutėje, kai gali paimti į rankas tikrą šautuvą, patikrinti jėgas sportinėse veiklose, pagaliau aptaškyti draugus vandens lašais, o už puikiai atliktas užduotis gauti dovanų – tai Šiaulių apskrities P. Plechavičiaus šaulių 6-osios rinktinės Baisogalos 608–osios kuopos narių organizuoti užsiėmimai.
Stovyklos akimirkos užfiksuotos nuotraukose, kurios liks foto albume gimnazijos bibliotekoje. Tikime, kad „Gerumo sparnai“, apgaubę mokinių pečius, juos saugos nuo įvairių nesėkmių ir pavojų, o juokas, džiaugsmas ir sveikata lydės juos visą vasarą.

Socialinė pedagogė Danutė Garuckienė