20–asis nacionalinis mokinių konkursas

Jau eilę metų Baisogalos gimnazijos mokiniai sėkmingai dalyvauja Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro organizuojamame nacionaliniame mokinių konkurse „Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių istorija“. Šiame konkurse dalyvaujančių 5–12 klasių mokinių kūryboje įprasminama dramatiška XX a. Lietuvos istorija: tremtys, Holokaustas, partizaninis karas, neginkluotas pasipriešinimas, 1991 m. sausio įvykiai. Šiemet startavusiame 20-ajame jubiliejiniame konkurse dalyvavo 1243 mokiniai iš Lietuvos mokyklų ir lietuviškų mokyklų užsienyje. Sukurti net 1149 darbai: piešiniai (896), maketai (111), rašiniai ir eilėraščiai (94), filmai (21), fotografijos ir prezentacijos (14), dainos (13).
Šiais mokslo metais konkurse gausiai dalyvavo ir mūsų gimnazijos mokiniai. Trečiąsias vietas už piešinius pelnė 5a kl. mokinė Valerija Teider (piešinys „Skausmo akmuo“) ir IVg kl. mokinė Greta Semionovaitė („Žodžio laisvės katakombos“). Paskatinamosios vietos už sukurtus piešinius atiteko Emiliui Stirbiui („Skausmas“, 5a kl.), Gabijai Petraitytei („Lietuvės viltis išgelbėti žydų berniuką“, 8b kl.), Austei Rimkūnaitei („Antanas Lukša kaltinamas „Tėvynės“ išdavimu“, Iag kl.), Faustui Tvarijonavičiui („Motina praradusi viską“, IIag kl.), Mantui Špokui („Stribo kvapas“, IIag kl.), Anai Marijai Antonovaitei („Pasišventę kovai už laisvę“, IIIg kl.). Mokinius ruošė dailės vyr. mokytoja Audronė Kudžmaitė ir tikybos vyr. mokytoja Giedrė Nakutienė.
Sveikiname nugalėtojus! Kasmetinis laureatų apdovanojimų renginys šiemet neįvyks. Vietoj jo vyks virtualus nugalėtojų darbų eksponavimas.
Dėkojame visiems mokiniams, kurie domėjosi ir analizavo skausmingą Lietuvos okupacijų ir netekčių istorijos laikotarpį ir tapo savo šalies ar šeimos istorijos liudytojais.

Giedrė Nakutienė