Žemės dienos minėjimas Baisogalos gimnazijoje

        Kovo 20 dieną, kaip ir kasmet per pavasario lygiadienį, mūsų gimnazijoje buvo minima Pasaulinė Žemės diena. Kovo 20-oji Pasauline Žemės diena paskelbta neatsitiktinai. Šiomis dienomis ateina pavasario lygiadienis – dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas visuose Žemės rutulio kampeliuose. Tai ypatinga diena, kurios metu verta prisiminti visiems, kad būtina saugoti mūsų planetą.
        Pasaulinė Žemės diena primena mums, kad turime būti atsakingi už savo planetą ir jos gamtinių išteklių išsaugojimą, kad galėtume pasimėgauti gyvenimu šioje nuostabioje planetoje ir ateityje. Mūsų gimnazijos mokiniai prie šios akcijos prisidėjo gamindami inkilus paukšteliams ir ženklus, skatinančius saugoti gamtą. Gimnazijos kieme vyko trumpas mitingas, kurio metu iškelta Žemės vėliava, o biologijos mokytoja V. Petronienė priminė, ką turime kiekvienas daryti kasdien – rūšiuoti šiukšles, susirinkti savo augintinių ekskrementus, panaudotas baterijas išmesti tam skirtose vietose, naudoti kuo mažiau plastiko – kad mūsų Žemė galėtų laisviau kvėpuoti.
        Po mitingo I ir II klasių mokiniai kabino gimnazistų padarytus inkilėlius ir viešose miestelio erdvėse įkalė informacines lenteles, skatinančias saugoti gamtą.

Ia g. klasės mokinys Jonas Danilevičius

Nuotraukos Algirdo Jurkėno ir Jono Danilevičiaus

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *