21-ojo „Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių istorija“ konkurso nugalėtojai

Baisogalos gimnazijos mokiniai ir šiemet sėkmingai sudalyvavo Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro organizuojamame nacionaliniame mokinių konkurse ir pelnė antrąsias ir paskatinamąsias vietas už sukurtus piešinius

Savo amžiaus grupėje antrąsias vietas pelnė 6a kl. mok. Daina Kapštaitė („Mano brolis Faustas – jaunasis šaulys!”), IIbg kl. mok. Liudas Razminas („Iškovotos laisvės džiaugsmas“) ir IIIag kl. mok. Mantas Špokas („Adelė Dirsytė – Sibiro tremtinių apaštalė“). Paskatinamosios vietos atiteko 5 kl. mok. Miglei Maksvytytei („Marija, gelbėk Lietuvą!”), Ibg kl. mok. Karolinai Erikai Antonovaitei („Mūsų laisvės grožis paveldėtas krauju“) ir Beatai Giniotaitei („Su Lietuva širdy“), IIag kl. mok. Martynui Rušui („Okupacinės sovietų kariuomenės išvedimas“).

Šiais metais konkurse dalyvavo 768 mokiniai iš Lietuvos mokyklų ir lietuviškų mokyklų užsienyje. 5–12 klasių mokiniai savo kūryboje įprasmino dramatišką XX a. Lietuvos istoriją: tremtį, Holokaustą, partizaninį karą, neginkluotą pasipriešinimą, 1991 m. sausio įvykius. Iš viso sukurti 688 darbai: piešiniai (539), maketai (39), rašiniai ir eilėraščiai (44), filmai (18), fotografijos ir prezentacijos (17), dainos (29) ir šokiai (2).

Sveikiname nugalėtojus! Kasmetinis laureatų apdovanojimų renginys šiemet neįvyko.

Dėkojame visiems mokiniams, kurie domėjosi ir analizavo skausmingą Lietuvos okupacijų ir netekčių istorijos laikotarpį ir tapo savo šalies ar šeimos istorijos liudytojais.

 

Tikybos mokytoja Giedrė Nakutienė

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *