Šaulių viešnagė vaikų stovykloje

Džiugu, kad Lietuvos šaulių sąjungos jaunieji šauliai vasarą ne tik aktyviai dalyvauja ir tobulina šauliškas kompetencijas sukarintose stovyklose, bet ir patys siūlosi pravesti užsiėmimus vaikų socializacijos ir poilsio stovyklose.

Birželio mėnesį Baisogalos mokykloje-darželyje veikia vaikų vasaros poilsio stovykla, kurioje karštą dieną apsilankė Baisogalos 608-osios kuopos jaunieji šauliai Deimantė, Aurelijus ir mūsų gerbiamas vadas R. Narbutis.

Šiemet visiems jauniesiems šauliams, išvargusiems po nuotolinio mokslo, vasaros stovykla – puiki proga pailsėti nuo informacinių technologijų, o stovyklautojams – iš arčiau susipažinti su šauliais.

Vaikai tryško energija, todėl organizavome laisvesnes, judresnes veiklas. Bendra veikla visus suartino: mokėmės suvokti, kad šaulio vardas įpareigoja mylėti, saugoti ir ginti Tėvynę, kartu giedojome Lietuvos Respublikos himną, mokėmės rikiuotės elementų, susipažinome su šratasvydžio ginklais G-36 ir šaudymo ypatumais, matavomės apsaugas, atlikome įvairias sportines užduotis (žaidėme, mankštinomės, rungėmės virvės traukimo rungtyje), maudėmės balionų „fontane“. Savotiška atrakcija tapo kareiviško sauso davinio pasigaminimas ir ragavimas. O desertui – braškės.

Šauniausiai užduotis atlikusiems vaikams apie šaulių viešnagę primins ir dovanos – sąsiuviniai su kariuomenės simbolika.

Teigiamos emocijos, gera nuotaika, realizuoti saviraiškos poreikiai, šauliška patirtis – gera paskata ir kitiems prisijungti prie šaulių gretų.

 

Baisogalos gimnazijos mokytoja, šaulė Giedrė Nakutienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *