„U-a, Šiluva“, mes ateinam!

Šiais metais jau penkioliktąjį  kartą, nepabūgusi blogo oro prognozių, Baisogalos gimnazijos komanda dalyvavo tarptautiniame piligriminiame žygyje Kryžių kalnas – Šiluva, kurį organizuoja Šiaulių vyskupija.

Rugsėjo 8 – 10 d. kartu su daugiau nei 400 piligrimų pėsčiomis ėjome iš Kryžių kalno į Švč. Dievo Motinos apsireiškimo šventovę Šiluvą pasveikinti švenčiausią Mergelę Mariją su gimtadieniu. Žygiui vadovavo Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis. Į žygį susirinko ne tik piligrimai iš Lietuvos, bet atvyko jaunimas iš Baltarusijos, Lenkijos, Vokietijos. Įveikti daugiau nei 70 kilometrų per tris dienas nėra lengva, bet su būriu bendraminčių ir su žygio siela, Katechetikos centro vadove, pagrindine koordinatore Danute, įmanoma.

Visos kelionės metu skambėjo dainos, giesmės, rožinio malda, skanduotės. Turėjome galimybę vieni kitiems pagelbėt geru žodžiu, maistu, vandeniu ar net batais pasidalyti! Dienomis mus džiugino naujos pažintys, gyventojų vaišingumas, puikus oras su „grybų lietumi“, lietuviškos gamtos grožis. Vakarais mūsų laukė palapinių miestelis, laužas, vakarienė, muzikinė programa, skautų žaidimai, grupės „Chebra“ narių liudijimai ir koncertas ir net naktinė adoracija.

Ir vis dėlto paskutiniai kilometrai buvo patys smagiausi. Visi žygeiviai skandavome: ,,U-a, Šiluva, mes ateinam!“ Kelionę baigėme iškilmingomis šv. Mišiomis Šiluvos šventovėje, sveikindami Dievo Motiną ir Jos globai pavesdami savo gyvenimus. Prieš 400 metų Šiluvoje apsireiškusi Dievo Motina su kūdikėliu Jėzumi ant rankų verkė, kad niekinamas tikėjimas, o šiandien džiaugiasi, kad šimtai jaunų piligrimų, tarp jų ir mes, baisogališkiai, ateiname dėkodami: „Piligrimais atkeliavom pas Tave, Marija, mes, Tau Baisogalos jaunimas siunčia padėkos maldas“.

Baisogalos gimnazijos mokytoja Giedrė Nakutienė