Įspūdžiai iš pasaulio imtynių čempionato

Neseniai informavome apie Tomo Kačiukevičiaus, III g klasės gimnazisto, pasiekimus Europos čempionatuose. Prieš keletą dienų jis grįžo iš pasaulio imtynių čempionato Graikijoje ir sutiko pasidalyti savo įspūdžiais ne tik apie varžybas, bet ir apie viešnagę Graikijoje, iš kurios kilo olimpinių žaidynių idėja.

Graikijoje, Atėnuose, rugsėjo 4 – 11 d. vyko pasaulio jaunių (iki 17metų) imtynių čempionatas, kuriame užėmiau 14 vietą (tarp 25 šalių atstovų ). Buvau vienintelis laisvųjų imtynių jaunių rinktinės atstovas iš Lietuvos. Pirmoje kovoje minimaliu rezultatu (6-7) nusileidau Kirgizijos atstovui. Kova buvo lygi ir tikrai galėjau laimėti, bet sportas yra toks, kad kartais tu laimi, kartais pralaimi, taip jau yra. Su treneriu jau išanalizavome klaidas, dirbame toliau.

Taip susiklostė aplinkybės, kad su manim į čempionatą negalėjo vykti nei rinktinės, nei mano asmeninis treneris, tad kartu vyko mano tėtis. Iš tiesų dabar džiaugiuosi, kad taip atsitiko. Jis yra mano artimiausias žmogus, tad gerai supratome vienas kitą tiek ruošdamiesi varžyboms, tiek jų metu, tiek po jų. Manau, niekas to darbo nebūtų atlikęs geriau už jį. Rezultatas gana neblogas, lyginant su Europos čempionatu pasiektas didelis progresas. Džiaugiuosi galėdamas atstovauti savo šaliai, man tai yra garbė ir malonumas.

Nors laisvo laiko po varžybų buvo nedaug, tačiau turėjau galimybę bent šiek tiek susipažinti su Atėnais, susirasti naujų draugų.

Ta savaitė Graikijoje tikriausiai geriausia mano gyvenime.

Džiaugiamės Tomo pasiekimais, linkime dar daug puikių savaičių čempionatuose.

Nuotraukos iš asmeninio Tomo albumo

Birutė Gedžiuvienė