Baisogaliečiai gimnazistai – tarptautinių varžybų prizininkai

Neseniai visa Lietuva džiaugėsi lietuvių studentų krepšinio rinktinės auksine pergale pasaulio universiadoje. Dovis Bičkauskis – vienas iš rinktinės narių – šią savaitę grįžo į namus Baisogaloje ir susitiko su visu būriu gerbėjų ir sveikintojų. Prieš keletą metų palikęs gimnaziją ir pasirinkęs profesionalaus sportininko kelią Dovis retas svečias namuose. Šiuo metu savo ateitį sportininkas sieja su Utenos „Juventus“ komanda.   

Nuotraukos Arvydo Žaromskio ir iš asmeninio Dovio albumo

Tomas Kačiukevičius – Baisogalos gimnazijos trečiokas, sparčiai kylanti sporto žvaigždė. Kaip pajėgus imtynininkas Tomas šią vasarą dalyvavo  jubiliejinėse Baltijos jūros šalių jaunių žaidynėse. Savo svorio kategorijoje jis iškovojo sidabro medalį ir, kaip geriausias šios kategorijos sportininkas, įgijo teisę dalyvauti pasaulio imtynių čempionate, kuris vyks Graikijoje, Atėnuose, šį rugsėjį.  Pasaulio čempionate  Tomas bus  vienintelis imtynininkas, atstovausiantis Lietuvai.  Tai olimpinė sporto šaka ir pasaulio čempionatas būna tik kartą per metus. Todėl dalyvavimas tame čempionate ne tik garbingas  ir reikšmingas kaip sportininkui, bet ir kaip žmogui, kaip asmenybei, kaip lietuviui. Kadangi Tomui teks rungtyniauti su geriausiais pasaulio imtynininkais, jis stengėsi palaikyti sportinę formą ir visą vasarą treniravosi – pirmiausia Dagestane, kur ruošiami itin pajėgūs imtynininkai, vėliau treniruočių stovyklose Lietuvoje ir Latvijoje Be to, savo jėgas jis išbandė Europos čempionate Bosnijoje Hercogovinoje, kur jam taip pat gerai sekėsi. Sportas ne tik treniruoja kūną, bet ir ugdo tvirtą charakterį, tuo įsitikinęs jaunasis čempionas.

Nuotraukos iš asmeninio Tomo albumo

Ši vasara man buvo kitokia nei visos buvusios prieš tai, ne vien dėl to, jog  įgijau pagrindinį  išsilavinimą ir prasideda paskutinis gyvenimo etapas link savarankiško gyvenimo. Visą šią vasarą atsidaviau sportui. Ne tik  reguliariai sportavau, kaip man įprasta, bet juo praktiškai gyvenau 24 valandas per parą: pradedant rytinėmis mankštomis, treniruotėmis ir baigiant taktikos tobulinimu, kovų simuliacijomis prieš miegą, net sapnai dažniausiai buvo susiję su sportu – žodžiu, viskas sukosi aplink imtynes. Sunkiausia yra save sustabdyti nuo persidirbimo, jei treniruotėse nuo fizinio pervargimo man gali padėti treneriai, tai psichologiškai „neperdegti“ ir pailsėti turiu sugebėti pats, o kai sieki maksimalaus rezultato, tai tikrai ne visada pavyksta, tačiau tik užfiksavus ir išanalizavus klaidas  galima tobulėti, mokytis iš jų. Šiemet dėl sporto  turiu galimybę nemažai keliauti, nors dažnos tolimos kelionės vargina, tačiau jose įgyta patirtis yra unikali ir neįkainojama, kiekviena kelionė yra vis kitokia ir suteikia vis kitokių potyrių.  Stovyklos, varžybos neapsiriboja vien pačiu sportu, jose susipažįsti su naujais žmonėmis, vietovėmis, kultūromis, prapleti savo akiratį visomis prasmėmis. Bet ne tik nauji dalykai, su kuriais susipažįstu, yra svarbūs, visa mano artimoji aplinka man yra labai svarbi, be jos viską daryti būtų daug sunkiau, todėl be galo esu dėkingas savo tėvams, kurie dažnai aukojasi dėl manęs, visada palaiko ir paremia. Taip pat dėkoju rajono savivaldybei, sporto ir paslaugų centrui, treneriams, draugams ir visiems kitiems, kurie man padeda,  už paramą ir palaikymą.

 Sveikiname prizininkus ir linkime puikių pergalių ateityje.

                                                                 Birutė Gedžiuvienė